Jag tror jag har det..

Blossom är min stora inspiration inför 90-partyt.

SOMMAR 3

image368

SOMMAR 2

image367

SOMMAR 1

image366

Guldpalmen

Guldpalmen här, ska rapportera lite om en helt vanlig ( fast väldigt hektisk) arbetsdag på jobbet.
Slirade som vanligt in på jobbet 20 över 7. Min hjärna har aldrig riktigt förstått vad som har hänt förns klockan slår 10.00. Men det blir en god frukost med arbetsgänget, som jag har kommit att gilla väldigt mycket.
Fick otroligt mycket cred från alla dem idag, Anna ( min chef) kallade mig för "söt karamell" ( rätt så läskigt) och Teddan kom på ett nytt nickname till mig ( efter Big L och Linnejal) "Guldpalmen, eftersom du stigit i grad". Fint!

Visste att det skulle bli en sjukt stressig dag då diskmaskinen var kapott och Emma sjuk. Jag är, lite ofrivilligt, utnämnd till Teddans stekare "de e stek". Stekte kykling i alla dess former innan jag ställde mig för att slaffsa på mat åt hungriga och kaksugna gäster.

Det var 1 miljard människor på samma plats och det var verkligen stress. Men det gick bra till slut. Avslutade lunchen med celeb's då jag hjälpte Sanna och Jenny kallur.

Sedan var vi typ 3 personer som städade hela Carianna och det tog väldigt lång tid. Kunde inte avlägsna mig från platsen förns vid kvart över 5.

Solen stekte dock fortfarande och jag kunde med glädje kika runt på Bra och B innan de stängdes igen.
Hittade en vit tisha, clips till 90-festen och en asball necissär.

Cyklade sedan hem i sommaren och jag kunde icke sluta le. Allt blir så omvänt när solen dyker upp och blommorna slår ut. Såg ett jättegulligt gammalt par som höll om varandra när dem vandrade längst det gröna gräser och alla de nyutslagna blommorna. Det luktar så extremt gott, man har en somrig låt i i-poden och man kan inte sluta le. Åh, svensk sommar när den är som bäst!

image365




Imorgon måste jag börja 20 min tidigare. Inte bra för Guldpalmens hjärna.

90'S BACK MAN!

90-tals ferre på lördag! är verkligen peppad till max. Sitter just nu och återupplever det sköna årtioendet. Raised in the 90's så att säga. ahhhhhhhhhhh, så mycket gott. Voxpop!!!

Sitter och klurar på utklädnader, 90-talet bjuder ju på så mycket. Stentvätt, ballongjeansen, Ebba&Didrik, Filapjucksen, dunjackan,magtröjan i glättigt material, naveldekarationer, grunge alá pearl jam och Nirvana, Rachel-frippan, fönat hår, ziczac-diadem, jazzbyzan( med kjol på!), savannh brallan, buffalos,adidasbyxan, rosett i håret, tajtsen, disney-hoodien. Listan kan göras lång, Hur ska man bete sig?



 

Precis, på lördag sker det!

Enya är inte rave!

6 dagar har gått i galopp. Jobbet har blivit galet mycket lättare och bättre, det enda negativa med det är att Moa inte kan jobba något mer och att Katarina har sin sista dag imorgon. Men, det kommer gå ändå!
I lördags hade vi funk-fest och det var galet kul.



Klassiker

triple trouble

Jag har börjat jobba. I förrgår. Idag bakade jag småkakor i typ 6 timmar. Som tur är har jag haft Moa och Katarina vid min sida. Ahg, mina fötter gör ont. Bara 7 dagar kvar. HA! man har blivit en slöis. Jag börjar 20 över 7= snart nattinatti.

Festivaltrubbel härjar runt i byn också. Jävla virus det där. Vi trodde vi hade ett färdmedel som skulle föra oss till ett annat land. Det visade sig att vi levde i en lögn. Men nu verkar det ha ordnat sig, vi ska åka i en grön gammal volvo. Vi behöver ju inte skylta med att vi är swedes iallafall. Skog och volvo- combined.

The last trouble är väll att vi ska snart till Norge och lämna en sommar i Sverige och allt vad det innebär. Det känns inte nå roligt alls för tillfället.

Det blir aldrig som man tänkt sig

Livet är en fest, håll mä om dä folk och fä. Uppsala är inte så dåligt som jag tyckt. Det är faktiskt en fin stad. Och min fina morfar bor där som har blivit jättebrun och jätteglömsk. Igår hälsade jag på honom och han började sjunga gamla visor på många ord vi sa. Sen fick jag lov att spurta ner till tågstationen och ta tåget hem till Falun.
Min förvåning var stor när jag upptäckte att det låg snö på fält och hus. INTE OKEJ!

Malin och Linnea kom iallafall förbi tågstationen och vi blev skjussade hem till Lollo där förfesten var i full galej. Stolsdans, bruce springsteen och glada vänner. Vi torterade sedan en taxichaufför ner till staden där vi stack in på UnderBAR/rådhuskällaren. Där kan saker och ting ha spårat ur. Jag och Moa blev iallafall utslängda ( i'm not a utslängsningsvirgin anymore!). Moa dansade på bord och blev utkastad vilket resulterade i en lite för vass tunga från mitt håll. Slirade, bokstavligt talat, hem i slask.

Ja, kul var det iallafall.

Fredag i en kylbox

Ja, idag firar jag min sista vardag som arbetslös och det med galans. Kom hem till Toste igår efter en hård dag på staden med diverse vänner och fik. Han valde att ta en lur klockan 7 och lämnade efter sig en rätt så uttråkad Linnea. Vid 11 snåret tog hungern över och jag åkte hem till Jonny. Johannes. J-boy och hans nya lägenhet. Där avnjöt vi en hamburgare eller 2 och kollade på Outsiders. Det jag vill komma fram till är att det snö/regnade när jag lämnade jonnys port. SNÖ! Så, idag vaknar man upp till ett grått land, tv'n valde att inte visa några kanaler och det är kallt som en frysbox. Va händer? är tyskarna på väg?

Dessutom så gör jag av med för mycket pengar och väljer att ignorera att jag har en massa saker att utföra. Det kanske ska bli skönt att få ett jobb. Nej, nu ska jag ut med plakat och så ska jag höja min röst. Tillbaks med sommaren!

NAMNSDAG

Jag visste inte ens om man firade Linnea idag förns min käre far ringde och väckte mig och bjöd mig på lunch. Sen bjöd min käre mor mig på fika. Men tack för alla fina gratulationer
Moa har en bild på sin dator där hon ser ut som en fiol zombie. det, plus, en jävligt otippad photoshoot i Faluns city gjorde hela dagen värd. och om man plusar på fika och lunch på det så är dagen komplett och nästan helt fantastisk.

Bra skit:

Henke henkelito till Em. Ja, jag är en fotbolls nörd.

Dåligt skit:
8 bomber sprängdes i Jaipur i Indien där vi hängde rätt rejält under våran resa. bomber på marknad är en hemsk idé tycker jag.

Nu är det den 13 maj

Fan va sent det har blivit. Är jämt uppe så sent nu för tiden. Som om jag har en tävling med mig själv. hur sent kan du vara uppe Linnea? egentligen? vem frågar alla dessa frågor? måste vara medicinen som talar.

Nu är det måndag.eller snarare så var det måndag innan klockan blev så förbannat sen. om en vecka ska jag börja jobba och jag börjar få lite ångest. det var trots allt mer än 4 månader sen jag åkte fram och tillbaka till samma ställe och gjorde saker som gav mig pengar.
men 10 dagars jobb ska jag väll kunna ta mig igenom. Har ju Moa och jag kommer visa henne hur jag gör min grej.

fan. nu är klockan ännu mer. tiden går så fort och framtiden känns så oviss fastän den är..viss. Vet ju vad som händer men så mycket som är ogjort. inte okej. måste fixa saker och ting. snart bosätter jag mig i ett annat land igen. rymmer jag från falun? kanske. men jag vill inte lämna spår efter mig. vill isåfall försvinna spårlöst. men det är omöjligt. finns alltid kvar. va?. Måste vara medicinen som talar.

Det snurrar i min skalle. Vet att det är medicinen som talar.


Veckans musik


Veckans serie

image364

Beroendeframkallande serie.

Veckans film

image363

FANTASTISK FILM MED FANTASTISKA EMILE HIRSCH OCH DET MEST FANTASTISKA ÄR ATT DET ÄR EN SANN HISTORIA!

I nyktraste laget..

Jag har ikäll kommit fram till 3 insikter som nykter åskådare på fylleslag:

  1. Fulla människor är och kommer alltid att förbli heeelt sjuka!
  2. Att vara ute på krogen är inte så kul som man tror.
  3. Cola och cigg är gott

God natt!

Kvällskvist

Fastnade framför resedagboken.se där jag satt och läste våra gamla inlägg från Indien/Nepal/Thailand resan. Åhh..blir tårögd, så fantastiskt var det! Jag saknar varenda sekund  ( förutom typ varje gång vi höll på att dö, men som man säger "det som inte dödar härdar") och jag saknar varje land vi besökte!

image362

Klass 7B på skolutflykt i Bangkok

-Vi fick inte visa våra knän, därav de lånade sarongerna.





Ja, men här ska väll inte jag sitta och tala om forna tider. God natt på er!

pajbakardag

Idag har jag bakat paj och lyssnat på två sånger:










Två bra paj-making-songs. Fo sho'

"Hej, jag heter Peter och är 46 år gammal.."

Long time no see! Har upptäckt den södra delen av landet under hela valborg!
Jag och Lollo tog en rätt så komplicerad tågväg ner till Lund ( vi hann med Sveriges tre största städer, och en hel del celeb spotting!)

Celebspotting:


image355image356image357

Japp, så-ska-det-låta Anders, Mtv-shire och Per Fritzell i Galenskaparna. FO SHO'


Som ni ser, vi hade fullt opp. Till slut kom vi till Lund och fick återsé våra vänner, Ebba och Basse.
Jag och Lollo hade stekt loss för mycket under dagen och var helt slut. Så vi gick och köpte oss en falafel, besökte Basse, åkte hem till Ebba och sen gick vi och la oss. Ca 09.00 nästa dag började vi spatsera ner mot Lunds Stadspark. Parken var fullsmockad med människor, alá festival, och stämningen var på topp.

Det bjöds på skumpa och fot.







Vi var fulla innan solen stod mitt på himlen. Erik och Katarina greppade pågatåget från Malmö och blev även dem en del av den goda stämningen. Klockan rann iväg och det var dags för grillning. Hello Matt Damon!



Resten av kvällen gick fort och blandades med tråkiga fester, roligt folk och goda hamburgare!
" villuhaaööden?deefåuuudööintää".

Dagen efter åkte jag och Lollo in till Malmö för att "luncha" med kattis,erik och hör och häpna, SKRONKEN!
Oerhört trevligt och billigt. Vi bjöds sedan in på en kopp kaffe + kaka hos Erik! Vilken toppen dag, jag hade saknat dem allihop!

Tillbaka till Lund för middag med Ebba och Basse och sedan hade vi en lång trevlig kväll med film och snack.

Sen dess har Martin rört ihop en trevlig 20-års fest, full med hamburgare och annat tok. Vi har snackat med Peter Siepen om hans favoritchips och dansat till 90-tals hits.



Tack o hej!


Ja, så var det de här med Udo också..han bjuder till med konst och öl

10:e maj, 2008
Mellan 15.00-21.00 tolkar Magnus Kalitzki, Erik Hällman, Samuel Åhlman, Erik Lööf och Aje Thåli bibelberättelser på Mormorsgatan 7. Väggmålningar, live tatuering, tavlor och musik, fri entré. Fortsättning följer med fest på Kopparhatten med Housewives 22.00-02.00. Begränsat antal biljetter för kvällen finns att köpa hos WESC Östrahamn gatan 18, välkomna!

Samarbetspartners
WESC, Falunbynight.com och Foto A-Bild

http://www.kamoufleradkurbits.com/
http://www.housewives.se/
http://www.lovetoburn.net/