Boksentralen och livet i Oslo

Jobbar på ett rätt trist jobb. Kanske skulle vara kul om jag hade haft lite talang för det. Men vem fan är egentligen bra på att sälja böcker?

Så just nu sitter jag hemma. Tog ledigt för jag skulle vänta på postmannen. Bor i ett kalle anka land så då lär man göra sådana saker. Vänta på en postman som kommer mellan 10.00-16.00...

Träffade iallafall på honom men postlådan var tommare än tommast. Vi har ju skrivit c/o på hon som egentligen bor här. Dumt då hon har eftersänt sin post någon annanstans. Ingenting löste sig direkt . Så nu sitter jag och halvskolkar lite från mitt jobb ( som slutar 15.00), det kändes liksom som en onödig grej att komma o jobba i en timma.

Det kostar fan över 1000 spänn att byta lås på en postkasse i detta land. Är det dyrt? skulle tro det.

Jobbhärvan

Ojojoj, trasslade in mig i något slags jobbnät då jag inte kunde säga nej till något jobb. Tog ändå mod till mig och ringde till min restaurang jag jobbat på nu i nån vecka och sa att jag fått något annat. Det var verkligen jobbigt!
Dom var verkligen jätte trevliga där, men ca 3 dagars jobb i veckan försöjer inte en lenny in Oslo. Goodbye Lamson my friend.

Nu istället jobbar jag med Truls och grabbarna på boksentralen. Går upp alldeles för tidigt och säljer böcker till barnehagar. Man kan bli rik på skiten om man är duktig. Jag är inte duktig än så länge.

Men, jobbhärvan är icke slut. Anette på kelly services ringde här om sisten och erbjöd mig en intervju till get ( som jag inte heller kunde säga nej till) Både Kattis och Lollo jobbar ju på get så jag tänkte att det var en bra idé.

Jadu, vart ska jag sluta någonstans?

waschera

Näe. jag vill åka hem

jasså du Oslo..


en öl senare..

Jag och Katarina gick och tog en öl i vårat närmaste område Grünerlökka. Plötsligt kändes allt 50 gånger bättre. Grünerlökka är soft och känslan av att ha folk runt omkring än kan vara nyttigt.

Förutom ett antal snubbar som hängde "förstrött" på gatan och gav oss långa "är du intresserad av att köpa knark?"- blickar så har Oslo har gått upp ett plus! woho

Oslo

Jag försvann från bloggvärlden en stund, men nu är jag tillbaka. Jag bor ju liksom i Oslo nu och funderar ofta på varför?
Har verkligen inte kommit in i denna stad ännu, skulle påstå att jag inte känner något för den. Så här går jag runt. Bor i en lägenhet som inte riktigt är min. Bor i en stad som inte känns som min. Jobbar på ett jobb som inte är kul.

Jag hoppas att jag kan insupa känslan som alla snackar om. Alla talar ju om Oslo. Jag borde tala så om Oslo.

Jag återkommer!

sjuk som ett svin

har blivit förlamad i näsan och den bara rinner och snörvlar och täppar till mitt liv. En härlig feber på över 38 grader har också smugit sig in och bosatt sig i mitt system och nu är det alltså dags att packa inför en flytt på 3 månader. Man kan ju inte annat än att fira? Slänger förstrött ner diverse ting i väskorna och hoppas på att det blir bra.  Ja, imorgon flyttar jag till Oslo.

Åker bil till "storbyn" med mina päron och deras homies. Katarina och Lollo dyker inte upp förns på söndagen så jag får spendera min första kväll helt ensam. Sjuk och bedrövlig som jag är så kanske det är lika bra. Ska iallafall bli soft att sitta i en bil och snörvla istället för på en buss med "skojfriska" ungdomar som är sådär härligt partysugna på livet. Känns lite jobbigt att börja söka jobb och typ en värdighet nu bara, men jag håller tummarna.

Nu ska jag tänka efter vad jag egentligen behöver ta med mig. Piz!