Människan som person

Här i Lom är inte tjejutbudet det största, däremot finns de sjuhelvetes mycket unga män. 90% av dessa är ultrabönder. Säkert  Traktor, tippenkepa och snus med i det paketet. Därför är det också spännande och rätt obehagligt att gå ut i Lom. Mestadels så vet de flesta av dessa män att det är liksom ingen vits att försöka, men vissa har fortfarande någonlags naiv känsla att det "kanske går ikväll". Nej.

Igår var det en sån kväll. En riktigt "pölse-fest", som man kallar det här ( jag vet, norrmännen är äckliga)
En charmig man med vit kepa och snus i hela käften kände att, tonight is my night. Han startade sin casanova föreställning med ett högt "Öj". Jag vänder mig och tänker "en ko, en tysk, en invalido?". Ja, äntligen hade han fått upp mitt intresse. Han gör det han alltid har gjort, det han vet "funkar". Han pussar ut i luften och slickar sig runt munnen.

Vafan? va..vad är det tänkt då? jaha, OJ..jamen du..hem till dig ikväll? jag följer med ja. NEJ!

Jag visar upp ett klart äcklat ansikte, vänder mig tvärt och forsätter mitt liv som om ingenting har skett. För det har det inte. Absolut ingenting har skett. Men jodu, då kommer det igen. "ÖJ"
Klart irriterad vänder jag mig om igen, visar upp en "men vafan vill du?" min och skakar trött på huvudet.
Då kommer det. då kommer DET. Han gör "komsi-komsi" med sitt förbannade långfinger.
Jag blir trött, less och stum, allt på en gång. Vet inte riktigt vad jag ska ta mig till. Jag väljer att också utnyttja kroppspråket och ger honom fingret. Långfingret.

Finns det hopp för alla människor, finns det de, jag bara..undrar. Ge mig ett svar någon, kanske du har ett svar?


Om man tänker bort fula män så var iallafall kvällen väldigt kul. Vi träffade flera hyggeliga människor från Oslo som vi boundade med och hade breakcirkel med, sjukt underskattat det. Breakcirkel alltså.


i'm a street player!

Sista lördagen i Lom, det ska firas med buller och brak! Fram med vinet, rumla ner i källaren och bara..försvinn in i dimman!


i'm a street player and i'll play you a song, cause' you know, my heart and soul will carry ooooooooooooooooooon! så skulle jag vilja säga. SÖRRU!

Det heliga kriget

Livet leker och om 6 dagar kommer jag hem! Vi får ( 99%) skjuss av vår norska dubbel-namns vän till Falun! Bered er för fest fredag och lördag den 3-4 oktober!

du-du-du-du-du-du BATMAN!

Igår anslöt jag mig ännu en gång till bygden Lom. Folk hade vandrat långan väg, facklorna var tända, rockarna var påslängda. Vi snackar bygdakino x 2. Denna gång var det Batman, The dark knight. Fantastisk film, jag bestämde innan att jag skulle vara batmobile i filmen, vilket jag inte ångrar.
Vet att jag inte borde ta upp Heath ledgers storhet, som redan har blivit publicerad i hela världens tidningar. Men jävlar, vilken man. Todelly not overrated!

En annan man som inte är överskattad är fan Batman himself. Christian Bale, i till exempel American Psycho, obehagligt bra snubbe..obehagligt bra film.

Men nu ska jag sluta hänga med Nils-Petter Sundgren och greppa sombreron, taccos ikveld!

start spreading the news...

Bokat bljett till Boston/ New york 30 nov-15 december. Tre glada flickor som drar till landet i väst för en tur! kommer bli smashing!Kökskrig och storbesök på källaren

De 2 fridagarna svepte förbi som ett skott. Började jobba igen i torsdags-helgen ut. Men nu är det bara 12 dagar kvar tills vi åker hem till Falun. Vet inte riktigt va jag förväntar mig där, men det ska bli oerhört kul o träffa familj och vänner igen.Ikväll kommer de 70 studenter till källaren o partar loss från Oslo. Ett stort steg för mänskligheten i Lom, ett litet steg för mig eftersom jag har 1 vakt på söndag (07.00). Men jag känner på mig att det är lika bra! Blir kul för mig o höra allt sladder och inte vara delaktig i det hela!

Fint på toppen

Galdhöpiggen var an easy walk, faktiskt. Men det var en väldigt trevlig dag! vi hade väldigt tur med vädret och det var strålande sol och blå himmel. Kjekkt! Vi spatserade upp tillsammans med 80 små kids på 12 år. Barn är ju faktiskt kul, förutom ett barn "damp-robin" kallade jag honom.
Gick över glaciären med sele och rep, klättrade över stenhögar och till slut befann vi oss på Norges högsta topp.

Se så fint!Firade med en öl på fossheim och sedan en 3-rätters middag tillsammans med Heidrun.
En superdag verkligen! Massa gott vin och god mat. Sen blev kvällen i rätt dåligt skick..
Stämingen sjönk brutalt men vi livade igång den igen med "inflyttningsvin" hemma hos Dan-Robin.
Ja..en bra dag!


Galdhøpiggen

"Galdhøpiggen är Norges och norra Europas högsta berg och ligger i Jotunheimen i Lom kommun i Oppland fylke. Toppen är 2 469 meter över havet."


Ja, imorgon ska jag bestiga Norges högsta topp!Dagens

En kul film:
En skummel film:ska på jakt imorgon! Ha! ut på tur, packa termos! Döda fågel!

wo-wo-wo-work

Jag har inte vart ledig på 12 dagar! 12 dagar!!!

det ær ju sjukt. Bra? eller..

APPLENya Ipod-Nano är asball!!

Misshandel och kärlek

En utekväll i Lom slutade med invalida skador men ändå med mycket kärlek!
Jobbade och slet hela kvällen, tänkte inte på mycket annat. Men ibland gled bilden av ett glas vitt fram.
Jag skuttade förtjust ut ur spisesalen, fri som en fågel, runt 12 slaget. Mottog ett samtal från Joakim, han var i stan (byn,centrum,sak,Lom) med sin vän. Vi möttes upp på Dr.Garmos, "källaren". Vi drack och roade oss.
När kvällen började sina, dö ut, ta slut så stod vi utanför källaren och hängde. Då kom Hans-Ragnvald ( japp), som tagen ur askan och tänkte " nu ska jag lyfta upp Linnea och snurra runt, tok va kul". Det gjorde han men, han var full. Ölen hade tagit honom. Det resulterade i skappamm skappadoom, skapiwwao. Jag föll, likt en trasdocka, 1½ m rakt ner i asfalten. Med huvud först och 2 trasiga armbågar inte långt efter. Hans-Ragnvald skrek "NEJ" i panik ett tag innan han förstod att jag överlevde. En väldigt lam efterfest på Rosa rummet och mycket "shh..han vet inte att jag blivit en varg" senare så var det bannemig sängdags. Idag är jag fanimej en invalido och mina armbågar är lika svullna som 2 tennisbollar.

Va?


Ingen större förändringen på väst.

Näe asså. Jag jobbar fortfarande lika mycket, sover lite för lite och bor i Lom. Ingen stor förändring överhuvudet taget.
Framtiden är fortfarande lika oviss, med många ideér dock. Som kan uppfyllas. Hurra för pengar!
Räknar ner sekunderna tills vi kan boka resan till Amerika. NYC,HOODEN,BOSTON.

Nu ska katarina hämta mjölk nere i vårt SUPERKÖK ( eftersom det är en restaurang, kommer kännas ovant när man kommer hem. Eller ja, det vet jag med säkerhet att det kommer. Minns förra hösten)

Och det är dags att klickelicklicka upp ett greys anatomy avsnitt. Love it, just love it

Fri dag? trodde jag

Mamma mia var en fantastisk film!! inte väntat, men trevligt. En bra kväll igår helt enkelt


. Idag är den inte lika bra.
Trodde jag skulle va fri men de visade sig att jag lär jobba ändå. Ensam. Tråkigt.
Känner att jag behöver ombyte nu. NU! Enough med Lom, längtar till och med till hemkomst den 2 oktober.
Vill se syrrans nya bébé och saknar möjligheten att kunna göra saker. Känner mig trapped in the valley. Men, ska nog klara mig i 23 dagar till. Imorgon till exempel, cheer up! då ska jag till Otta md D-rob och Katarina och shoppa lite möbler till D-rob's nya place.Mamma mia?

idag ska jag på ett fenomen kallat "Bygda kino". Det är bio i byn, helt enkelt. Den enda bion i byn är "Mamma mia".
Mamma mia. Jag ska betala för o se mamma mia och helt ärligt, jag gillar det.

Erik M. Jag gillar ditt nya fräsiga mobilbloggande. Spännande, bilderna kändes som bilder som har en låt i  bakgrunden.
Jag kände " Mitt gullbergs kaj paradis". Glatt och drömmande. Det fick mig att sakna Falun? eller snarare, gamla tider.

Och du, du är mitt uppe i livet men nere på gatan, så att säga.nej

åhhhh. fan

Super girly things!

Igår, efter jobbet, så sattes en riktig "tjej dag" i rullning. Inledde starkt med en timmes massage by Louise Lindblom.
Efter det så fortsatte partyt på 116 ( som har badkar). Vi tjyvade oss in i rummet och fräste igång ett fotbad. Det fanns musik, det fanns gurk-vatten, det fanns fotfilar och ansiktsmasker. Ja, ni förstår. Mycket avslappnande och sådär härligt tjejigt.
Efter det laddades det upp för ett nytt tema "Sex and the city". Vi inväntade Heidrun på jobb med att kolla på a number of sex and the city avsnitt.

Sen spårade kvällen ur. Våra Cosmopolitan smakade skit eftersom vi använde oss av krakowa-vodka jag och Lollo handlat hos en busschaufför från Falun. Det var förmodligen Methanol in that little baby. Sedan valde datorn mi och tv'n att icke sammarbeta och tog en lång stund innan vi äntligen fick se Sex and the city-filmen. Och filmen då?Ok men.. Njae, not so much.Trots allt detta så är jag helnöjd med att vara supergirly för en dag och ha 2 supergirls med mig.

va? va har jag missat?Titta noga. Detta är våran stadsminister. Fredrik "Freddan" Reinfeldt.

Vad gick fel på vägen? någon? people?peepz?fok's?

WOHOO!!

Jag har blivit dubbel-faster! i natt fick sis ett till kid, en kille! Synd för mig att jag inte kommer få se honom förns om en månad!! men, det går fort. Dem är ju inte direkt superkul att ha o göra med nu ändå.

Och har legat och filurat på en till sak i natt, de senaste året har jag kun bott hemma i 3 månader av 12!
de andra 9 månaderna har spenderats i utlandäh. Seger!